Pentuopas

Onnittelut olet valinnut roduksesi sloughin. Voin taata että hyvällä hoidolla ja kärsivällisyydellä saat itsellesi mahtavan ystävän.
 
Meillä pennut ovat luovutusikään mennessä tottuneet syömään niin nappulaa, kuin lihaa.
Olen alottanut pentujen ruokinnan Royal caninin Medium starter mother &babydog ja naudanlihalla.
A-pennuilla jatkoin Royalilla (medium puppy) ja B-pennuille J&V penturuoka.
Lihaa olen laittanut sekaan ja myös hapanmaitotuotteita. B-pentueen ison pentuekoon (11kpl)  vuoksi ja koska pennut eivät pulloosta alkaneen juomaan sekoitn nappulat Royal caninin babydog maidon joukkoon, toki nesteen kera.
 
Sloughipentu on totutettava jo nuoresta kaikkeen mitä siltä aikuisena toivotaan. Ihmisiä on hupulla ja ilman ja liikennettä. Ihmisiä käy kotona ja ihmisiä on monen kokoisia. Tässä kärsivällisyys on varmasti paras työkalu ja toki herkkunamit tukevat koulutusta. 
Nykyään on ns.varhaisrokotuksia, mutta omilleni en ole näitä hankkinut. Mutta rokotettujen aikuisten/tuttujen ja turvallisten kanssa kannattaa pentuja heti viedä tutustumaan. Tutustumisessa mennään pennuntahtiin ja pakottaa ei kannata. Toistoa ja toistoa.
Sloughipennut on melko vilkkaita, toki yksilöeroja on. Mahdollisuuksia vapaana juoksemiseen kannattaa tarjota heti kun pentu on kotiutunut. 
Eli pennut osaavat säädellä hienosti omaa tarvettaan liikkua. Jos liikuntaa on riittävästi kotona on sitten rauhallinen pentu. Tai ainakin rauhallisempi. :)